Sayfalar

19 Ocak 2018 Cuma

Top 5 - Kış Transfer Dönemi Transferleri (1)

5) Artem Kravets – Kayserispor
Sezona Rumen teknik adam Marius Sumudica ile giriş yapan Kayserispor, beklentilerin üzerinde bir performans sergileyerek ligin ilk yarısını 30 puan toplayarak 5. sırada tamamlamıştı. Hücum hattında Umut, Mendes, Varela, Gyan gibi isimlere sahip olan sarı-kırmızılılar, Dynamo Kiev ve Ukrayna Milli Takımı’ndan tanıdığımız Kravets’i transfer ederek kadrosunu güçlendirdi. İhtiyaç duyulan anlarda kulübeden dahil olan Nikola Stojiljkovic’in kötü performansını akıllarımıza getirdiğimizde, Kravets’in Nikola’ya göre çok daha faydalı olacağı aşikar. Ayrıca Artem, Kiev’de bir dönem çift forvet de oynadı. Ligin ikinci yarısında Umut & Kravets ön ikilisini izleyebilir miyiz, neden olmasın?


4) Andre Biyogo Poko – Göztepe
2015/16 sezonu başında Bordeaux’dan Karabükspor’a transfer olan Poko, kış transfer döneminde Karabükspor’da yaşanan yaprak dökümünde takımdan ayrılan isimlerden biri oldu. Ön libero pozisyonunda görev alan Gabonlu futbolcu, görev verildiği takdirde sağ bekte de oynayabiliyor. Göztepe, sezonun ilk yarısında 6 numara pozisyonunda tecrübeli isim Selçuk Şahin ile oynamıştı. Şahin’in gösterdiği performans her ne kadar vasatın üstünde olsa da, 36 yaşındaki bir futbolcunun 34 haftalık lig maratonunda performansını aynı çizgide tutması çok da beklenilen bir durum değil. Bu açıdan baktığımızda, defansif özellikleriyle ön plana çıkan Poko bu bölgede forma rekabetini arttırmakla beraber Tamer Tuna’nın sezon içerisindeki rotasyonunda da elini kolaylaştıracaktır.


3) Moussa Sow – Bursaspor
2014/15 sezonunun sonunda Fernandao-Bakambu-Enes Ünal üçlüsünü aynı anda kaybeden Bursaspor, ertesi sezon bu bölgedeki boşluğu Tomas Necid ve Tom de Sutter ile doldurmaya çalışmış, fakat istenilen verim tam olarak alınamamıştı. Kubilay’ın da beklenenleri tam olarak verememesiyle birlikte o dönemden beri hücum hattında sıkıntılar yaşayan yeşil-beyazlılar, mevcut olarak Kembo ve Stancu’nun bulunduğu forvet bölgesine Moussa Sow’u transfer ederek taraftarların yüzünü güldürdü. Fenerbahçe’de geçirdiği 4.5 sezonda ülkemizi yakından tanıyan Senegalli golcü, hiç şüphesiz ki gol yollarında problem yaşayan Bursaspor’un ihtiyacı olan isim. Hücum anlamında Bursaspor’da işler “tersine dönecektir” diyerek kötü bir espriyle bitirelim.


2) Arda Turan – Medipol Başakşehir
2011 yılında Atletico Madrid’e transfer olmak için Türkiye’den ayrılan Arda Turan, 2018 yılında Barcelona’dan Medipol Başakşehir’e transfer oldu. Sadece bu cümle için bile konuşulması gereken çok söz, düşünülmesi gereken çok şey var fakat küçük bir transfer yazısına bunları sığdırmak çok mümkün değil diye düşünüyorum. Futbol yetenekleriyle Barcelona’ya kadar tırmanabilen bir ismin, özel hayatı sebebiyle o noktada tutunamaması ve Başakşehir’e transfer olması çok hoş bir durum değil. Tüm bunlara rağmen taraftar baskısının olmadığı, yetenekli futbolcuların bulunduğu bir kulüpte Arda’nın başarılı olamayacağı tahmin etmiyorum. Abdullah Avcı, zaman zaman Mossoro’nun bölgesinde zaman zaman ise kanat pozisyonunda Kerim Frei’ın yerine alınabilecek en yüksek verimi alacaktır zannımca.


1) Domagoj Vida – Beşiktaş
Beşiktaş, Domagoj Vida’yı bonservis bedeli ödemeden transfer etti.  Sezon başında Real Madrid’den Pepe’yi kadrosuna katan siyah-beyazlılar, bu transferle birlikte savunma hattını oldukça güçlendirdi. Bu sezon Dinamo Kiev’de 18 mücadelede forma giyen Vida, ayrıca Hırvatistan Milli Takımı’nın oynadığı son 12 resmi karşılaşmaya da ilk 11’de başladı. 6 ay önce 15 milyon Euro istenilen bir futbolcuyu, sözleşmesinin bitmesini bekleyip bedavaya alabilmek çok büyük bir transfer başarısı. Boyko’nun henüz elden çıkartılamaması sebebiyle lisans çıkartılamayan 28 yaşındaki stoper, Antalyaspor karşılaşmasında sahada olamayacak. Tosic’in performansı bu çizgide devam ettiği müddetçe, Şenol Güneş’in bugüne kadar bizlere gösterdiği forma adaleti doğrultusunda; Vida’yı hemen ilk 11’de kadroda görebilir miyiz sorusu, gerçekten merak konusu. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder