Sayfalar

16 Ocak 2018 Salı

Kim Milyoner Olmak İster? - Manuel Neuer


Dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak görülen, hem Bayern Münih’in hem de Almanya Milli Takımı’nın kalesini başarıyla koruyan Manuel Neuer, futbol sahalardaki başarısının yanında genel kültürünü de Alman televizyon kanalı RTL’de yayınlanan “Wer Wird Millionar?” programında 2011 yılında kanıtlamıştı.

Türkiye’de “Kim Milyoner Olmak İster?” ismiyle tanıdığımız programa, bir yardım kuruluşuna yardım etmek için ülkenin bazı ünlü isimleriyle birlikte katılan Neuer, tam 14 soruya doğru cevap vermesinin ardından final sorusu olan “Nürnberg doğumlu Martin Behaim’e borçlu olduğumuz nedir?” sorusuna “Oyun burada sona erdi.” diyerek cevap vermeyen Alman eldiven, yarışmayı 500 bin Euro kazanarak tamamlamıştı.

Değindiğimiz üzere yardım amaçlı düzenlenen gecede yarışmaya başka ünlüler de katılmıştı. Maite Kelly ve Michael Mittermeier 125 bin Euro, Gaby Koster ise 64 bin Euro kazanmıştı.

Bileğinin hakkıyla kazandığı milyon dolarların ardından, bu sefer de beyninin hakkıyla 500 bin Euro kazanan Neuer’in doğru yanıtladığı 14 soruyla yazıyı tamamlayalım, bakalım siz katılmış olsaydınız Manuel Neuer ile aynı performansı sergileyebilecek miydiniz? Buraya tıklayarak sorulara erişebilirsiniz.

Kaynaklar: Spiegel.De / FourFourTwo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder