Sayfalar

23 Nisan 2017 Pazar

Eskişehirspor 2-2 Sivasspor

Galatasaray - Fenerbahçe ve Real Madrid - Barcelona maçlarının oynanacağı güne TFF 1. Lig'in zirvesinin kaderini belirleyecek Eskişehirspor - Sivasspor maçıyla başlamak, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan’ı aynı zamanda futbol bayramı haline getirdi.


Süper Lig seyirci ortalamasının 8859, TFF 1. Lig seyirci ortalamasının ise 1397 olduğu bir futbol ortamında Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'na gelen ....... Eskişehirspor taraftarının yarattığı ambiyans ve maç öncesi yaptıkları koreografi gösterisi, ülkede hala futbol adına güzel bir şeyler olduğunun göstergesiydi.

Atamayana Attılar
Mücadeleye iki takım da beklenen hızlı temponun aksine birbirlerini ölçerek başladı. Deplasman ekibi Sivasspor, karşılaşmanın ilk tehlikeli ataklarını 16. dakikada Leandrinho ve 19. dakikada Hakan Arslan ile buldu. Bu pozisyonlarda kalecisi ve kale direklerinin kurtarışlarıyla ayakta kalan Eskişehirspor, karşılaşmanın 29. dakikasında Hasan Hüseyin Acar'ın ortasında John Boye'un kısa süreli dalgınlığından kafasıyla yararlanan Semih Şentürk'ün attığı golle 1-0 öne geçti. Daha sonrasında iki takım da girdikleri pozisyonlardan yararlanamayınca ilk yarı bu skorla sona erdi.

Gol Düellosu Eşitlikle Bitti
Eskişehirspor taraftarının "Korkmadan Çıktık
Yola" temalı koreografisi
Ev sahibi ekibi Eskişehirspor, skor üstünlüğünün kendilerinde olmasına rağmen ikinci yarıda da oyun üstünlüğünü ele alamadı. Top kayıplarıyla başlayan ikinci yarının perdesini açan isim, ilk golde hatası bulunan John Boye oldu. 65. Dakikada Leandrinho’nun ceza sahası dışarısından yaptığı sert vuruşun kaleci Boffin’den dönmesinin ardından yaşanan karambolde topa dokunan Boye, skora eşitliği getirdi. Golün şokunu erken atlatan Eskişehir, 71. dakikada Erkan Zengin’in kullandığı kornere ikinci yarının başında oyuna giren Axel Meye’nin kafa vuruşuyla tekrardan öne geçti. Karşılaşmanın skorunu belirleyen isim ise 82. dakikada Leandrinho oldu. Sol çaprazdan yaptığı vuruşla kaleciyi avlayan Brezilyalı, skoru 2-2’ye getirdi ve Sivasspor’un zorlu deplasmandan bir puan çıkartmasını sağladı.



Dip Notlar 3 Maddede
  • Mücadelenin hakemi Mete Kalkavan, bu sezon 19 Süper Lig ve 2 TFF 1. Lig maçı yönetti. Görev aldığı diğer TFF 1. Lig karşılaşması ise ligin ilk yarısında oynanan Sivasspor – Eskişehirspor karşılaşmasıydı.
  • Sezon başında Eskişehirspor’dan Sivasspor’a transfer olan ve ilk maçta bir de penaltı kurtaran kaleci Ali Şaşal Vural, bugünkü karşılaşmada sakatlığı nedeniyle görev alamadı.
  •  90. dakikada kırmızı kart gören Tarık Çamdal, profesyonel kariyerinde çıktığı 128. maçta ilk defa kırmızı kart gördü.


Eskişehirspor: Ruud Boffin, Hakan Çinemre, Jerry Akaminko, Kaan Kanak (Dk. 46 Axel Meye), Dorukhan Toköz, Erkan Zengin, Hasan Hüseyin Acar (Dk. 81 Ramazan Övüç), Hürriyet Güçer, Uğur İnceman, Tarık Çamdal, Semih Şentürk (Dk. 74 Chikeluba Ofoedu)

Sivasspor: Tolgahan Acar, Rıdvan Şimşek, İbrahim Öztürk, John Boye, Gökhan Süzen (Dk. 88 Ahmet Cebe), Hakan Arslan, Galip Güzel, Emre Kılınç, Burhan Eşer (DK. 70 Ergin Keleş), Yiğit İncedemir (Dk. 79 Kerim Avcı), Leandro Barrios




1 yorum: