Sayfalar

14 Nisan 2017 Cuma

Khaled Karouri ile Lyon Röportajı





Beşiktaşımız Süper Lig'de dolu dizgin şampiyonluğa koşuyor. Ama vakit UEFA Avrupa Ligi'ne odaklanma vakti. Yarın Olympic Lyon karşısında sezonun en önemli maçına çıkıyoruz. Deplasmanda atılacak bir gol, bir beraberlik bile bizim için çok önemli. 

Liste1903 ekibi olarak rakibi daha yakından tanıyabilmek için Fransız gazeteci Khaled Karouri ile röportajda bulunduk. İşte rakibimiz ile ilgili Fransız cephesinden alınan bilgiler:


●Bildiğimiz üzere Lyon, hızlı oyun oynayabilen ve teknik kapasitesi çok yüksek bir takım. Genel olarak Lyon hakkında nelerden bahsedebilirsiniz?

-Söylediğiniz gibi Lyon hızlı oyun oynayan bir takım. Hücum anlamında Lacazette, Fekir, Valbuena ve Cornet gibi oyuncularla bunu uygulayabiliyorlar. Lyon'un asıl kalitesi hücum hattında, gol atmak konusunda sıkıntı yaşamıyorlar fakat bunun aksine defansta problem yaşadıklarını söyleyebiliriz.

●Lyon'un en tehlikeli futbolcusu sizce kim, son zamandaki performansları ne durumda?

-Net olarak söyleyebiliriz ki Alexandre Lacazette, Beşiktaş için en büyük tehlike. Ayrıca bu sezon 12 gol atan orta saha oyuncusu Corentin Tolisso ve Nabil Fekir'e de dikkat edilmesi gerekiyor. Lyon, son 6 iç saha maçında 28 gol atarken deplasmanda sorunlar yaşıyor. 2017 yılında AZ Alkmaar deplasmanı dışında hiçbir dış saha maçını kazanamadılar.

●Fransız medyası Lyon-Beşiktaş eşleşmesi için neler söyledi, onlara göre favori kim?

-Fransız medyası, Roma ile oynanan maçlar sonrasında favorinin Lyon olduğunu düşünüyor. Genel olarak Manchester United ya da Lyon'un kupaya daha yakın olduğu düşünülse de İstanbul'da oynanacak maç, Beşiktaş taraftarının etkisiyle gerçekten çok zor olacak. Fransa'da oynanacak maçta da çok sayıda Beşiktaş taraftarı olacak.



Khaled Karouri
Khaled Karouri

●Lyon, oynanan Rennes maçını da sayarsak 14 gün içinde 5 resmi maça çıkmış olacak. Bu durum sizce turu nasıl etkiler?

-Lyon, rotasyonda kullanabileceği bir çok oyuncuya sahip. Bunlara örnek olarak Memphis Depay'ı, Ferri'yi, Cornet'i, Ghazzal'ı, Darder'i, Jallet'i veya Mapou'yu gösterebiliriz. Çok oynamayan kim varsa bu rotasyonda, oynayanlar ise dinlenmek için kendilerine şans bulacaklardır.

●Bildiğimiz üzere Lyon'un genç oyuncu sistemi çok iyi seviyede. Lyon Akademisi'nden yakın zamanda çıkmış bir oyuncu var mı?

-Henüz A takımda çok süre almamış olsa da Houssem Aouar, yeni bir genç yetenek olarak görülüyor. Kendisi 10 numara mevkisinde ve kanatlarda görev alabiliyor. Avrupa'da AZ Alkmaar karşısında da bir gol atmıştı. Benzema, Aouar hakkında yaptığı açıklamada onu çok yetenekli olarak tanımlamıştı.

●Lyon, iç saha maçlarını yaklaşık 40000 taraftar önünde oynuyor. Beşiktaş taraftarını da göz önünde bulundurursak sizce taraftarların tura etkisi ne ölçüde olur?

-Buna net bir cevap vermek zor fakat şöyle bir gerçek var ki oyuncular sahada buna bağlı olmadan fark yaratabiliyor. Beşiktaş taraftarının da çok gürültülü olduğu ve takımlarına oldukça yardım edebildikleri de çok açık.

●Fransa halkı Türkiye futbolu hakkında neler düşünüyor? Türkiye'den hangi futbolcular ve takımlar biliniyor?


-Galatasaray ve Fenerbahçe, Fransa'da en çok tanınan iki takım. Beşiktaş'ı da az olsa da tanıdığımızı söyleyebilirim.

●Sizce Beşiktaşlı futbolculardan hangileri Lyon için tehlike yaratabilir?


-Daha önce belirttiğim gibi, Lyon savunma hattında zorluklar yaşayan bir takım. Cenk Tosun, Ryan Babel (Liverpool'da oynarken de Lyon'a karşı bir golü vardı) ve Talisca gerçekten tehlike yaratabilecek isimler. Ayrıca oynaması halinde Aboubakar'ı da söyleyebilirim.

●Son olarak, maç hakkındaki görüşünüzü sormak istiyoruz. Sizce 180 dakika nasıl sonuçlanır?

-İki takım da gol atacaktır. Genel bir yorum olacak fakat orta sahayı kontrol eden takım kim olursa o kazanacaktır. Ayrıca defanslarda yapılacak hataların, skoru belirleyeceği kanaatindeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder