Sayfalar

22 Kasım 2016 Salı

Sayılarla Beşiktaş - Benfica


Şampiyonlar Ligi B Grubu beşinci haftasında Beşiktaş ve Benfica, çarşamba akşamı TSİ 20:45'te Vodafone Arena'da karşılaşacak. Gruptan çıkma adına final niteliği taşıyan bu önemli mücadelede dikkat çeken istatistikleri ve maç hakkındaki öne çıkan sayıları sizler için derledik.


İşte sayılarla Beşiktaş - Benfica maçı;

Boş geçmek yok

Benfica ve Beşiktaş, bu sezon oynadığı  lig ve  Şampiyonlar Ligi maçının hepsinde rakip fileleri en az bir defa havalandırdı. Beşiktaş, bu 15 mücadelede toplam 28 gol atarken Benfica ise 29 gol attı. Hızlı ve teknik oyuncuları bulunan rakibimize karşı kesinlikle katı bir defans anlayışı ile sahada olmalıyız.

Son yarım saat tehlikeli

Benfica, ligde attığı toplam 23 golün 15'ini son yarım saatte attı. Maç başına 18,4 şut ortalamasıyla oynayan Portekiz temsilcisinde ligde en golcü isim ise attığı 4 golle Kostas Mitroglou. Takımımızda maç başı şut ortalaması ise 12. Beşiktaşımızda gol dakikaları maçın tamamına dengeli şekilde yayılmış durumda. Bu maçta gol konusunda en güceneceğimiz isimler ise Ligde 7 golle gol krallığında bulunan Cenk Tosun ve Avrupa'da kanatlanan Aboubakar olacak. 


İlk yarıda kapalılar

Bu sezon Portekiz liginde oynadığı 10 karşılaşmada 5 gol yiyen Benfica, bu gollerin hepsini ikinci yarıda yedi. Kırmızı-beyazlılar, ligde oynadığı maçların hiçbirinin ilk yarısında gol yemedi. Beşiktaşımız ise 11 lig mücadelesinde kalesinde 9 gol gördü ve İlk yarılarda kalesinde 5 gol görürken 2. yarılarda 4 gol görerek bu alanda da dengeli bir istatistiğe sahip oldu. Bu istatistikten takımımızın gol konusunda sabırlı olması gerektiği çıkıyor. Benfica oyunun son bölümlerinde daha dağınık bir oyun ortaya koyuyor ve rakiplerine gol fırsatı veriyor.

Duran toplara dikkat

Benfica'nın ligde attıkları 23 golün dağılımlarına baktığımızda 7 golün ise duran toplardan geldiğini görüyoruz. Duran topları oldukça etkili kullanan bu ekip, uzun boylu futbolcularından Lopez, Mitroglou, Lindelöf ve Luisao gibi isimleriyle rakiplerine oldukça tehlikeli anlar yaşatıyor. Bu konuda defans hattımıza ve seken toplarda önlerindeki oyuncularımıza oldukça önemli iş düşmekte. Unutmamak lazım, yenilecek basit bir gol rakibe direnç katacaktır.

60-75 dakikalar maçın kaderi

Beşiktaş, ligde oynadığı maçların hiçbirinde 60.-75. dakikalar arasında gol yemezken Benfica ise liginde oynadığı karşılaşmalarının 60.-75. dakikaları arasında 7 gol attı. Bu dakikalar maçın en kritik anları olacak gibi duruyor. Umarız istatistiğimiz bozulmaz :)

Hocaların 15. maçı

Benfica teknik direktörü Rui Vitoria, Şampiyonlar Ligi'nde 15. maçına hazırlanırken geride kalan 14 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Şenol Güneş ise 10'u Trabzonspor ve 4'ü Beşiktaş ile olmak üzere toplam 14 Şampiyonlar Ligi maçına çıkarken bu maçlarda 3 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmada Şenol Güneş'in teknik ve taktik bilgisinin bir adım öne çıkarak Benfica'yı dize getirmesini diliyoruz.

Yazımı aynı zamanda Liste1903.com sitesinde okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder