Sayfalar

11 Kasım 2016 Cuma

Değişen Beşiktaş - Gelişen Beşiktaş



Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş'ın, bu sezona nasıl bir başlangıç yaptığını, rakipleriyle istatistiki veriler ile karşılaştırıldığında ortaya ne gibi sonuçların çıktığını bu yazımızda sizlere aktaracağız.




Yazıya öncelikle geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş'ın ve "son şampiyon" sıfatıyla sezona başlayan Beşiktaş'ın ilk 10 haftalarda neler yaptığına bakarak başlayalım.


Geçtiğimiz sezonun 10. haftasında rakiplerine 27 gol atan Beşiktaş'ın, bu sezon ise 21'de kaldığını görüyoruz. Aynı zamanda geçen sezon 12 gole engel olamayan takımımız, bu sezon ise bu sayıyı 8'e indirdi.
Geçen sezonun 10. haftası sona erdiğinde Beşiktaş'ın, 9 maçta %50'nin üzerinde topla oynayıp maç başına ortalamada ise %57,7'de olduğunu görürken bu sezon ise ligde hiçbir maçta %56'nın altında kalmamasıyla beraber bu sezonki maç başına topla oynama oranı %62,4'e yükseldi.
Bu sezon itibariyle topla oynamasında %4,7'lik bir artış olan Beşiktaş, maç başına yaptığı başarılı pas sayısını ise 397'den 446'ya yükseltti.
15/16 sezonundaki Beşiktaş maç başına 14,7 şut denemesinde bulunurken bu sezon ise bu sayıyı 16,4'e yükseltmesine rağmen isabetli şut ortalaması ise aynı sayıda kaldı. Beşiktaş, yediği gol sayısında geçen sezona göre azalış sağlarken aynı zamanda kalesine gelen şut ve isabetli şut sayılarını da azaltmayı başardı.

Rakipler ve Beşiktaş
Yazımıza bu sezonki Beşiktaş'ın istatistiklerini, lider ve 3. sıradaki takımların istatistikleriyle karşılaştırarak devam edelim.


10. hafta itibariyle ligin lideri konumunda bulunan Medipol Başakşehir, Beşiktaş'ın istatistiklerine karşı,  8 istatistiğin beşinde geride kalmasına rağmen "ligde en çok gol atan takım" ve "ligde en az gol yiyen takım" unvanlarına sahip olmasıyla bir anlamda istatistikleri yalanlayan bir futbol planıyla sahada olduklarını bizlere gösteriyor.


Ligin üçüncü sırasında bulunan Galatasaray'ın istatistiklerine baktığımızda ise Beşiktaş ile eşit sayıda gol yemesine rağmen "maç başına toplam şut", "maç başına isabetli şut" ve atılan gollerde geride kalarak hücum organizasyonlarında yeteri kadar etkili olamadığını sayılarla bizlere gösteriyor. Ligdeki 18 takım arasında en çok topa sahip olan ve en çok başarılı pas yapan Galatasaray, orta alandaki bu üstün futbolunu bu unvanlarla da biz futbol severlere kanıtlıyor.

Yazımı aynı zamanda Liste1903.com sitesinde okumak için buraya tıklayabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder