Sayfalar

21 Haziran 2019 Cuma

Umut Meraş & Caner Erkin & Beşiktaş


Bein Sports ve Futbol Arena son dakika geçmiş az önce, Beşiktaş'ın Umut Meraş transferini bitirdiği yönünde. Oturup bir iki şey yazmak istedim transfer hakkında, sizlerin de fikirlerini bekliyorum.
Caner’in savunma zafiyetini artık sağır sultan bile duydu. Zaten hücum yönü bu kadar kuvvetli bir sol bek, savunmada bu kadar savruk olmasa Avrupa’nın sayılı beklerinden biri arasına girebilir. Fenerbahçe’de Hasan Ali’nin, Beşiktaş’ta ise Adriano’nun önünde görev aldığı maçları hatırlıyorum; arkası dönük oynama kabiliyeti biraz daha fazla olsa Caner’den çok önemli bir sol ön oyuncusu çıkabilirdi. Bu açıdan Umut Meraş transferi önemli olabilir. Savunma yönü kuvvetli, rakip kanatlara karşı hız konusunda problem yaşamayan bir sol bek, (fotoğraflar da tam olarak bunu anlatıyor) Beşiktaş adına ilaç olabilir. Fakat bunlarla birlikte Umut’un henüz teknik açıdan ve soldan oyun kurma bakımından yeterli olduğunu düşünmüyorum, ama henüz 23 yaşındaki bir isim için bu çözülemeyecek bir sıkıntı değil. Son iki sezonda yaşadığı büyük çıkışı siyah-beyazlılara imza atarak taçlandıran Umut, çıkartamadığımız ve yetiştiremediğimiz ülkemizde olası bir yabancı sınırlaması ile birlikte bek bir anda değerini katlayabillir. Adriano’dan sonra Umut Meraş’a geçiş sürecinin ilk kısmı oldukça sancılı olacaktır fakat daha sonrasını kestirebilmek şu an için pek mümkün değil. Zaman gösterecek tabii ki, ama ben Umut’un potansiyelini biliyorum ve ondan umutluyum, umarım yüzümü kara çıkartmaz.
Beşiktaş-Fenerbahçe
Konyaspor-Beşiktaş
Son olarak şunu da belirteyim. Üç sene önce İsmail'i gönderip Adriano-Caner transferlerini bitiren Fikret Orman ve yönetimini o dönem ne kadar övdüysek şu anda o kadar eleştirmek gerekiyor. Bunu Umut Meraş'a yöneldikleri için değil, o kadar Şampiyonlar Ligi ve transfer gelirine rağmen parayı tasarruflu kullanamayıp (!) hedef ve bütçe küçülttükleri için rahatça söyleyebiliyorum.

Bununla birlikte elzem bir şekilde sağ bek ihtiyacı olduğunu da söylemek gerekir Beşiktaş’ın. Son iki sezondur alternatifi olmadan oynayan Gökhan Gönül’ün bu son iki sezonun toplam 169 gününü sakat olarak geçirdiğini ve bu süre zarfında 22 maçı kaçırdığını düşündüğümüzde bunun ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor. Oynadığı sürede vasatın üzerine genellikle çıkamayan Andreas Beck’in Gökhan’ı yedeklediği 16/17 sezonunda, Beşiktaş sağ tarafta son dönemlerindeki en sıkıntısız sürecini geçirmişti. Dolayısıyla çok acil sağ bek… Bu sezon sadece Gökhan ile bitmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder