Sayfalar

24 Haziran 2019 Pazartesi

Söz Taraftarda #1 Hatayspor

Birinci ligde koskoca bir sezon geride kaldı ve takımlar yeni sezon planlamalarını yapmaya başladı. Genel olarak durgun bir süreç geçirdiğimiz bugünlerde taraftarlarlarla gündemi değerlendirdiğimiz röportajlarımıza başladık. Hatayspor tribünlerinin sevilen siması Uğur Dağlıoğlu ilk konuğumuz.
Geçen sezonun başında bakıldığında buralara gelmesi pek beklenmiyordu Hatayspor’un. İlk beş haftada alınan sadece bir galibiyetten bunu net bir şekilde söyleyebiliyoruz. Sonrasında bu büyük çıkışı nasıl değerlendirirsiniz, bekliyor muydunuz?
Hiçbirimiz bir Hataysporlu olarak böyle bir çıkış beklemiyorduk, ilk beş haftada takım çözüldü. Hocamıza müthiş derecede istifa yönünde telkinde bulunuldu ama bizler hocamızın yanında kaldık, destek çıktık. Bunda Serkan Koç’un da katkısı var, elimizden geldiği kadar destek verdik. Bunun akabinde iki-üç hafta sonra takım kendini toparladı ve istediğimiz seri galibiyetler gelmeye başladı. Lütfü Savaş başkanımızın da İlhan Palut’a destek çıkması buna etken oldu.


Hatayspor denilince çok dolu tribünler canlanmıyor açıkçası gözümüzde. Yeni stad projesi de var, yeni stad ile birlikte bu problem ne oranda çözülür sizce? Daha dolu tribünler önünde oynayan bir Hatayspor görebilecek miyiz?
Bizler için can alıcı bir soru bu. Stadyumun bitmesini en çok isteyenlerden biri benim, 2010 senesinde Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından bu proje dile getirildi. 2014 gibiydi sanırım, yapımına başlandı Hatay’ın merkezinde bir bölgede. Bu stadyum biterse büyük ihtimalle bu taraftar sorunu çözülecek. Taraftarın daha çok kenetleneceğini düşünüyorum. Yeni bir imajla inşallah Hatayspor taraftarı Türkiye’nin huzuruna çıkacak.

Geçen sezonu ele aldığımızda Hatayspor taraftarının en memnun kaldığı üç futbolcuyu saymanızı istesem.
Caner Hüseyin Bağ, Yusuf Abdioğlu ve Gökhan Karadeniz’i söyleyebilirim. 

Lige dönelim. Genel olarak başarılı bir sezon geçirdi Hatayspor, bu sezon içerisinde en çok mutlu olduğunuz an veya anlar? 
Evet bu sezon içerisinde birçok bakımdan sevindik. Böyle bir çıkış beklemediğimiz için… 16 yıllık bir birikim ve özlem vardı, 16 senedir biz bu ligden ve bu sevinçlerden uzaktık. En çok sevindiğimiz tabii ki Adana Demirspor maçı. 93. dakikada 2-2 oldu, yıkıldık; 96’da attığımız golle 3-2 oldu, öyle bir sevindik ki ömrümüzde böyle bir sevinç yaşamamıştık. 

Hatayspor’u kenarda bırakırsak ligde izlemesinden en çok keyif aldığınız veya en beğendiğiniz takım kimdi? 
Tamamen bu soruya net cevap veremeyeceğim. Başlarda Boluspor’u beğeniyordum, sonrasında müthiş bir düşüş gerçekleşti. Arzu ettiğim, beklediğim şekilde üst düzeyde top oynayan bir takım göremedim. Kupada Balıkesirspor çok iyiydi. Ligde ise Gazişehir diyebilirim, Antakya’da bize karşı fena bir oyun oynamadılar.



Gelelim final maçına, sizin için unutmak isteyeceğiniz bir gece olduğunu biliyorum ama finalden bahsedebilir misiniz biraz? 
Final gecesi 50’ye yakın araçla Hatay’dan yol aldık, biz de üç otobüs olarak İskenderun’dan hareket ettik. Zorlu bir yolculuk yaşadık, özellikle şunu belirtmek istiyorum: FSM Köprüsü’nün yanındaki Çamlıca gişelerinde maalesef dört saat polis tarafından tutulduk. Ne yiyecek ne içecek hiçbir şey yoktu, zor koşullarda bekletildik, bu bizi derinden üzdü. Ardından maça doğru yol aldık, 20.15 civarı stada ulaştık. Alelacele arkadaşlarımızla hasret giderdik, ilk kez karşılaştığımız hemşehrilerim vardı. Gönül isterdi ki daha erken geçelim. Heyecanlı bir atmosfer vardı, şunu özellikle vurguluyorum: İlk kez Hatayspor taraftarı bir yumak oldu, kenetlendi. İlk kez 6000-7000 civarı seyircimiz vardı. Maçı baştan sona anlatmaya kalksak cümleler yetmez herhalde. 
İlhan Palut’u sormadan geçmeyeyim. Birinci lige çıktığınız sezonda sadece 15 gol yemiş bir takım çıkartmıştı ortaya ki bu kolay kolay yapılabilecek bir şey değil. İlhan Palut hakkında bir şeyler söylemenizi istesem. 
İlhan hocamız bütün Hatay’ın kabullendiği bir isim oldu. Lisede de benim bir alt dönemimdeydi. Çok dürüst ve ilkeli bir insan, işine sadık ve inançlı. Sonuna kadar savaşan ve mücadele eden birisi. Zaten Adana Demirspor maçında üçüncü goldeki müthiş deparı bundan kaynaklanıyor. Sevilen, takdir edilen biri; başarılı olacağına inanılıyor. “Hatay’ın Mourinho’su” şeklinde yakıştırmalar var kendisine. Sistem oyunu oynatıyor, giden futbolcularımız olsa bile bu sistemin bozulacağını sanmıyoruz. Kolay kolay gol yemeyen bir takım çıkarttı ortaya, gol noktasında belli bir golcümüz olmamasına rağmen Akın hariç gole herkes çok yakın. Bu da İlhan Palut’un eseri diye düşünüyorum. 

Şu anda anladığım kadarıyla bir belirsizlik var Hatayspor’da. İlhan hocanın henüz resmiyet kazanmamış olması, giden ve gideceği konuşulan futbolcular. Bu durum bir taraftar olarak sizi nasıl etkiliyor? 
Maalesef bizi olumsuz etkiliyor. Artık çıtayı yükselttik, sürekli başarıya açız. Beklentimiz İlhan Palut’un bir an önce imza atması, önümüzdeki hafta bu imzanın atılmasını bekliyoruz. Ben de kendisiyle sürekli görüşüyorum, aramızın iyi olduğunu düşünüyorum. Giden futbolcularımız oldu. Murat Paluli, Göztepe’ye gitti; Caner de büyük ihtimalle Denizlispor ile imzalayacak. Selim belki gidebilir, gidenlerin haricinde taraftarın beklentisi gelecekler isimlerin kim olacağı yönünde. Bu takıma güven veren iyi bir forvet, iyi bir on numara bize şart diye düşünüyorum.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder