Sayfalar

25 Temmuz 2019 Perşembe

Y. Malatyaspor 2-2 Olimpija


Bifouma, Fofana, Jahovic üçlüsünü bir arada izleyecek olmanın heyecanıyla oturdum televizyonun başına. Orta alan ve geri kısımdan ise şüphelerim fazlaydı.

Maça Yeni Malatyaspor daha hakim bir şekilde başladı, ilk on dakika itibariyle top daha çok temsilcimizdeydi, rakip ise savunma arkasına attığı toplarla pozisyon arıyordu. Nitekim golü de bu şekilde buldu, gol büyük oranda Hadebe’ye yazar bence. Önce arkasına atılan topa önde yakalandı, sonrasında da golü atan Vukusic’i kovalayamadı. Bugün için eksi yazar fakat ileriki günlerde Mina&Hadebe ikilisi bu lig için yeterli olabilir.

İki stoperin önünde konuşlanan Murat, geçen sene Sarıyerspor’dayken bir anda bu seviyelerde şans bulan Fatih ve henüz ne gibi bir numarası olduğunu çözemediğim Donald orta üçlüsüyle bir kreatiflik yakalamak kolay değil, (geçen sene bu takımın merkezinde Guilherme&Aleksic ikilisiyle oynadığı futbolu hatırlatayım) dolayısıyla takımın asıl hücum planı kanatlardaki Bifouma ve Fofana’yı topla buluşturmaktı anladığım kadarıyla. Bu iki isim de benim beklentimin altında kaldı, birkaç pozisyon dışında topu istedikleri gibi kullanamadılar. Bunda beklerden istedikleri yardımı alamamış olmaları temel faktör sanırsam, formsuz bir Chebake ve taraftarların yuhalamasına sebep olan bir performans sergileyen Erkan Kaş da beklentimin altında kalanlardandı.

Tam da bu noktada Guilherme’ye bir parantez açmam lazım. Oyuna girdikten bir saniye sonra attığı ara pasla takımına penaltı kazandırdı, daha sonrasında da 65. dakikaya kadar kilit açmakta problemler yaşayan takımının bu sorununu büyük ölçüde çözdü. He gol gelmedi, orası ayrı mesele.


Gelelim kaleye... Geldiği günden beridir hiç beğenmediğim bir kaleciydi Farnolle, geçen sezon maçlarda akan oyundaki performansından çok kurtardığı penaltılarla ön plana çıktı, bu da biraz olsun göz boyadı.  Bu lig için vasat bir kaleci olan Ertaç’a iki sezonda toplam 42 lig maçında formayı kaptıran bir isimden bahsediyoruz. İkinci golde yapmış olduğu hata, Malatya için kale probleminin ne kadar büyük ölçüde olduğunu bizlere gösterdi fakat umarım turun gitmesine sebep olmaz. Farnolle&Ufuk ikilisi Süper Lig takımlarının kaleci ikililerine baktığımızda seviye olarak en aşağıdakilerden biri olabilir. Bir sol bek, bir orta sahanın yanı sıra bir kaleci transferinin de bu takım için elzem olduğunu düşünüyorum.


Sonuç olarak Malatyaspor deplasmana dezavantajlı bir şekilde gidiyor, buna rağmen Slovenya’da oynanacak olan maç kazanılmayacak bir maç değil, rakip de elenmeyecek bir rakip değil zira. 

(Yazıyı yazdıktan sonra fotoğraf ararken fark ettim ekleyeyim. Maç içinde yuhalanınca üzülmüştüm ama Erkan götü göbeği salmışsın be abi kaç ay tatil yaptın bu hal ne :( )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder