Sayfalar

17 Haziran 2017 Cumartesi

Fransız Gözünden Nabil Dirar



Fenerbahçe'nin kapalı kutu transferi Nabil Dirar'ı, Fransız medyasından tanıdığımız Khaled Karouri değerlendirdi. Karouri, Faslı futbolcu Dirar'ın saha içi ve saha dışı özelliklerini sorduğum soruları yanıtlayarak anlattı. Keyifli okumalar...

Öncelikle kişilik ve genel olarak Nabil Dirar hakkında konuşmak istiyorum. Google’da bulabileceğimiz bilgiler dışında Nabil Dirar kimdir, bahsedebilir misin biraz?
Çok sağduyulu bir adam. Ayrıca, Fransa’da bir olayı var ve ondan bahsetmek istiyorum. Şubat 2016’da hakem ile arasında bir problem yaşanmıştı ve 8 maç ceza almıştı. Bu, onun için kötü bir hikayeydi.
Khaled Karouri

Nabil Dirar’ın özellikleri hakkında neler söyleyebilirsin, oyun içerisindeki yapısı nasıl?
Nabil çok kibar biri ve çalıştığı her hoca onu sevmiştir. Sahada yeteneklerini göstermeye çalışan veya çılgınca şeyler yapan birisi değil, fakat her zaman takımı için oynar. Çok ciddi ve disiplinli bir kanat oyuncusu, defansif özellikleri iyi denebilir, bu özelliğiyle birlikte sağ bekte de forma giyebilir.

Dirar’ın güçlü ve zayıf yönleri hakkında bilgi verebilir misin?
Tabii, Nabil çok iyi bir takım arkadaşı ve gerçekten arkadaşları için oynar. Her zaman takımı için faydalı olmuştur. Kanat oynadığı zamanlarda golden uzak kalıyor, asisti golünden çok olur gibime geliyor.

Nabil aslında kanat futbolcusu, fakat söylediğin gibi zaman zaman sağ bek pozisyonunda da görev alabiliyor. Bu sezon Fenerbahçe’de sağ bek rotasyonuna girme ihtimali de yüksek. Sağ bekte göstereceği performans hakkındaki fikirlerin neler?
Bu güne kadar gösterdiği sağ bek performansıyla beni etkilediğini söyleyebilirim. Bence sağ bek onun için en iyi pozisyon, yetenekleri ve nitelikleri o bölge için uygun. Eksisi, zaman zaman kontra ataklarda önde yakalanması.

Bugüne kadar bazı yetenekli futbolcuların başka ülkelere gittiğinde adaptasyon sorunu yaşayıp başarısız olduğu örneklerini gördük. Nabil Dirar böyle bir sorun yaşar mı sence Türkiye’de?
Hayır. Nabil, Monaco’ya katılmadan önce Belçika’da oynuyordu. Monaco ile birlikte hem ligde hem Avrupa’da hem de milli takımında güzel maçlar çıkardı. Tahmin ediyorum ki, Nabil yeni macerasına adapte olabilir.


Örnek vererek somutlaştırmamız gerekirse, Faslı futbolcunun özelliklerine baktığımızda, hangi futbolcuya benzetebilirsin?
Antonio Valencia’yı söyleyebilirim. Hem kanat hem de sağ bek pozisyonunda görev alabiliyorlar, çok çılgınca özellikleri yok fakat takımın dengesinde çok önemli bir yere sahipler.

Son olarak, şu anda sen Nabil Dirar’ı satacak olsaydın ne kadarlık bir değer biçerdin?
Yaklaşık olarak 5 milyon Euro’luk bir ücret yeterli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder