Sayfalar

21 Ağustos 2019 Çarşamba

3. Torba İhtimalleri - Trabzonspor & Başakşehir



Avrupa Ligi'nde eleme heyecanı devam ediyor. Beşiktaş ve Başakşehir'in direkt olarak kaldığı gruplara, Trabzonspor'un erişebilmesi içinse Yunan temsilcisi AEK'i elemesi gerekiyor.

Gruplara kalınca işler bitmiyor tabii ki, grup aşamasında rakipler ne kadar kolay gelirse bir üst tura kalabilmek de o derece kolay olacak. Bu sebepten ekiplerimizin 3. torbaya kalabilmesinin de önemi büyük. Peki ama 3. torbaya nasıl kalabilirler, bakalım..


Gruplara direkt olarak katılan 21 ekibin sadece üç tanesi (Oleksandriya, Wolfsberger, Lugano) Başakşehir ve Trabzonspor'un altında. 4. torbanın 12 takımlı olduğunu düşündüğümüzde, katsayısı bizim takımlarımızdan düşük en az 9 takımın daha elemelerden gruplara kalması gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu
APOEL - Ajax
Cluj - Slavia
LASK - C. Brugge
D. Zagreb - Rosenborg
Olympiakos - Krasnodar
Y. Boys - C. Zvezda

Cluj ve LASK Linz takımlarının katsayıları temcilcilerimizden düşük. Slavia Prag ve Club Brugge'ün turu geçmesi, bizim işimize gelecek.

Avrupa Ligi Play-Off Turu
Astana - BATE
Ararat - F91
Malmö - Bnei
Süduva - Ferencvaros
Feyenoord - H. Beer Sheva
Ludogorets - Maribor
Copenhagen - Riga
AEK - Trabzonspor
Legia - Rangers
AZ Alkmaar - Antwerp
FCSB - Guimaraes
Gent - Rijeka
PSV - Apollon
Strasbourg - E. Frankfurt
Braga - S. Moskova
Celtic - AIK
Linfield - Qarabağ
Espanyol - Zorya
Partizan - Molde
S. Bratislava - PAOK
Torino - Wolves

Ararat-F91 ve Suduva-Ferencvaros eşleşmelerinden kim gelirse gelsin üstümüze çıkamıyor. 2 takımın daha aşağımızda kalacağı bu açıdan garanti. Kırmızı olarak belirttiğim takımlardan en az 7 tanesi rakibini elemek zorunda. Tabii ki bu durum Cluj ve LASK Linz'in Şampiyonlar Ligi gruplarına kalması durumunda, ikisi de kalamazsa bu sayı 5'e düşecek.

Bnei, Riga, Rangers, Antwerp, AIK, Linfield ve Bratislava ekipleri bizim destekleyeceğimiz takımlar.

Trabzonspor'un katsayısı 8.00, Başakşehir'in katsayısı 10.500. Başakşehir'in 3. torba ihtimali, bu sebepten Karadeniz ekibine göre bir tık daha fazla. Başakşehir, 3. torba için Trabzonspor ve AZ Alkmaar'ın gruplara kalmasını isteyecek.

Tüm ihtimalleri göz önünde bulundurduğumuzda 3. torbaya kalabilmek pek kolay gözükmüyor. Ama imkansız bir durum da yok ortada, neden olmasın?

1 yorum: