Sayfalar

8 Temmuz 2018 Pazar

Danijel ve İçliği

Sene 2008, Hırvatistan 1. Ligi’nde Zadar, kendi evinde Cibalia ile karşılaşır. Karşılaşmanın 5. dakikasında Hırvat kaleci Danijel, ofsayttan doğan endirekt serbest vuruşu uzun top atarak kullanır. Topu gönderdiği nokta, sol kanatta oynayan arkadaşı Hrvoje Custic için biraz uzaktır. Hrvoje topu kontrol edebilmek için omuz omuza mücadele eder fakat dengesini kuramaz, yere düşer. Düşerken de başını kenardaki reklam panosuna vurur. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamaz.

O gün sahada olan Zadarlı futbolculardan Ante Puljic ve Josip Bilaver’e ulaşıp konu hakkında biraz detay rica ettim. Kendilerine maçın oynandığı esnada Hrvoje’nin durumunun iyi olduğunu belirttiklerini, kötü haberi ise maçtan sonra aldıklarını söylediler. Josip ise Hrvoje Custic’in maçtan önce kendisinin yanına gelip “Bugün kendimi çok iyi hissediyorum, sabırsızlanıyorum maçın başlaması için.” dediğini ekledi. Söylediklerine göre Custic, o gün Danijel’den o topu özel olarak istemişti. Detaylar genelde güzel olur, fakat bu sefer insanın canını sıkıyor.

Danijel diye bahsettiğimiz kaleci, şu günlerde 2018 Dünya Kupası’nda gösterdiği müthiş performansla adından oldukça söz ettiren Danijel Subasic’in ta kendisi. Hırvat Milli Takımı’nın vefalı kalecisi Subasic, oynadığı her karşılaşmaya o gün kurtarılamayan arkadaşı Hrvoje Custic’in resminin basılı olduğu içliğiyle çıkıyor. Şu andan itibaren yazacağım kelimelerin hiçbiri yeterli olmaz gibime geliyor, Dünya Kupası’nın son 16 turunda Danimarka’yı eledikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında kendisine “o an” sorulması üzerine Subasic’in yaşadığı zor anlarla birlikte yazıyı tamamlayalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder